Prin obiectivele pilonului Oameni, vom milita pentru respectarea drepturilor omului, vom promova diversitatea și implicarea, precum și stimularea dezvoltării sociale și economice în comunități din jurul lumii.


Context Global

La ora actuală, miliarde de oameni trăiesc în sărăcie, iar discrepanțe economice semnificative și inegalități de gen continuă să existe prin toată lumea. După cum a fost specificat în Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă ale ONU, șomajul, mai ales printre tineri, rămâne în continuare o provocare economică cheie la nivel global. În același timp, abilitățile tehnice ale angajaților nu se potrivesc cu nevoile angajatorilor. În sectorul agricol, care, conform Organizației de Produse alimentare & Agricultură a ONU, angajează 1 din 3 muncitori la nivelul întregului glob, din care peste jumătate sunt femei în unele țări în curs de dezvoltare, considerăm că îmbunătățirile trebuie să fie în primul rând la nivelul de trai și condițiile de muncă.

Progresul nostru

În propriile noastre operațiuni, PepsiCo consideră esențial să protejeze și să sprijine siguranța, sănătatea, dezvoltarea profesională și drepturile angajaților noștri. Promovarea unei culturi diverse și antrenante – parte din istoricul companiei nostre, de care suntem mândri – promovarea avansării în funcție a femeilor în mod egal, oferirea unui pachet de beneficii și politici persoanelor care sunt și asistenți sociali sunt doar o parte din modalitățile prin care continuăm să atragem profesioniștii de care avem nevoie pentru a dezvolta compania. De asemenea, ne sprijinim partnerii noștri valoroși să aibă aceeași abordare privind dezvoltarea talentelor și a drepturilor lucrătorilor. Suntem mândri că am investit mai bine de 850 milioane de dolari încă din 2006 pentru a sprijini comunitățile în care nedesfășurăm activitatea, inclusiv subvenții oferite de Fundația PepsiCo.

PepsiCo a fost numită una dintre Cele mai Etice Companii ale Globului de către Institutul Ethisphere timp de 10 ani consecutiv și a fost inclusă pe lista Schimbă lumea în 2016, 50 de companii care fac bine prin a face bine a Revistei Fortune. În 2015, PepsiCo și-a îmbunătățit practicile de siguranță în cadrul operațiunilor de producție, crescând și numărul cabinetelor medicale la fața locului și a analizelor de sănătate gratuite. În plus, am continuat să ne consolidăm diversitatea în întreaga companie, inclusiv prezența femeilor și a persoanelor de culoare. Nu în ultimul rând, sprijinul nostru pentru drepturile omului a fost extins la mai mulți furnizori și salariații lor prin programul nostru de formare Codul de Conduită al Furnizorilor, dar și prin creșterea semnificativă a Inițiativei noastre privind Agricultura Sustenabilă.

Fiind o companie multinațională, un angajator la nivel mondial și un cumpărător de mare volum al mărfurilor, ingredientelor, materialelor și serviciilor, PepsiCo are capacitatea de a influența ocuparea forței de muncă și drepturile angajaților în interiorul companiei, în comunitățile în care lucrăm și în activitățile furnizorilor noștri. Privim implicarea noastră în agricultură drept o oportunitate de a consolida mijloacele de trai ale agricultorilor noștri și respectul acestora față de drepturile celor care lucrează la ferme. Această înțelegere informează cu privire la noile obiective ale pilonului Oameni, așa cum veți observa în Agenda 2025.  


Back to top